Mis kasu mul maaklerist on? Ma võin ju ise ka oma korteri netti üles panna? Jah, võid küll. Ei ole kellelgi keelatud ise oma kinnisvara müüa. Kuid, mida maakler teeb, mida ma ise ei saaks teha? Mida hea maakler teeb? Hea maakler teeb rohkem, kui talt palutakse või kui ta on kohustatud tegema.

Okei, enamjaolt kõik teavad seda, et maakler korraldab müügiprotsessi kinnisvara müüki võtmisest kuni ostu-müügi tehinguni või objekti valduse üleandmiseni. Mida ta veel teeb? Annab kliendile nõu. Müügiprotsessi hulka kuulub palju etappe: kuulutuse koostamine, objekti tutvustamine võimalikele ostjatele jne.

Senine jutt tundub mulle endale umbes sellisena: Mida autolukksepp teeb? Parandab autosid. Kontrollib seisukorda, annab kliendile nõu jne. Kuid ikkagi ei vasta see küsimusele, et mida sellist maakler mulle annab, mida ma ise ei saaks teha?

Mul tuleb meelde selline võrdlus auto pesemisega. Kõik võivad vabalt ise oma autot pesta. Mõnel tuleb paremini välja kui teisel. Mõni peseb kiiremini, mõni aeglasemalt. Kellel võimalus ja koht, võib-olla nikerdab ja poleerib pool päeva auto juures. Väljas on ilus ilm ja auto pesemine võib olla väga teraapiline ja lõõgastav tegevus.

Teinekord on ilm halb või ei ole lihtsalt aga. Võib-olla soovid auto pesemisele kulutatud aja asemel hoopis perega meeldivalt aega veeta. Sellisel juhul on sul võimalus minna pesulasse ja lasta töö ära teha. Ja üldjuhul tehakse töö ära korralikult, kiiresti ja professionaalselt. Kasutatakse kvaliteetseid tööriistu ja spetsiaalseid pesuvahendeid. Antakse kõik enda teadmised ja kogemused, et klient saaks  maksimaalselt kvaliteetse tulemuse. Arvan, et enamjaolt on professionaalse pesula tulemus parem kui enda pestud auto.  Kuid eks auto saab pestud igal juhul. 🙂

Sa võid kindlasti ka ise saavutada sama hea tulemuse kui prof. Kuid selleks tuleb sul pesulasse tööle minna, et kõik teadmised ja nipid selgeks saaksid. Kui teooria selge, siis tuleb lihtsalt sadade kaupa autosid pesta käeline oskus ja vilumus tekiks. Kuid enamjaolt ei ole see otstarbekas ja vajalik.

Kindlasti oled sa omal alal prof ja pesulatöötaja vajab ka sinu teenust. See ongi see maagiline sünergia, kus 1+1 ei võrdu 2 vaid palju rohkem. See on see, kus iga oma ala spetsialist tegeleb oma asjaga. Ja aitab oma oskuste ja kogemustega teisi!

Üldiselt näevad kliendid ainult jäämäe veepealset osa. Ja see on isegi hea. Ma ei hakka sind koormata maakleritöö peensustega. Ja, usu mind, peensusi on palju. See on umbes nagu auto remonti viimine. Peaasi, et auto remondist tulles korras on. Teinekord hea teada ka, mis jupid vahetati ja mis töid tehti. Kuid, kuidas täpselt mingit detaili vahetati ja spetsiifiline tööprotsess on teada ainult remondimehele. See ei ole kliendile vajalik.

Ma palun Sinult, teha proovi ja ette kujutada 20 a kogemusega autolukksepa teadmisi autodest? Ma võin ainult aimata seda, mida kõike ta autodest teab. Ta teab kindlasti enamike automarkide põhilisi tüüpvigu. Ta teab, millised automargid on vastupidavad, millised mitte. Mis marki autot tasub osta ja millest suure kaarega mööda käia. Ma kujutan ette, et ta vahetab mingi rikkis autodetaili, mille nime ma isegi välja ei oska hääldada, sellise vilumusega, millega mina ei saaks ilma teadmiste ja treeninguta hakkama. Võib-olla ma saaksin selle detaili vahetamisega hakkama, kuid see pingutus oleks ebamõistlikult suur. See sama autolukksepp kuulab automootori häält ja ütleb sekundiga ära, mis autol viga on. Mida? Ei ole võimalik? On võimalik. See on kõrvalseisja jaoks täielik müstika. Kuidas ta seda teeb? Autode puhul on minu jaoks üldiselt kahte tüüpi mootori häält – mootor töötab/mootor ei tööta.

Peamiselt on maakleritööst väliselt näha vaid kuulutuse ilmumine portaali. Kõik. Lihtne. Kinnisvaramaakleri kinnisvarakuulutus on nagu tippsportlase astumine areenile. See on nagu teatrilavastuse esietendus. Kõik on viimseni lihvitud ja valmis. Võib vaid ette kujutada, mis peitub sportlase tulemuse taga. Võib vaid ette kujutada, mis eeltöö tuleb teha, et üks teatrilavastus lavale tuua. Seda ei saa enne teada, kui ise asja sisse minna ja kogu protsess läbi teha. Olen olnud kinnisvaramaakler alates 2002 aastast. Kinnisvarakuulutus on “minu astumine lavale”…  ja etendus jätkub kuni objekt on müüdud.

Sa elad oma igapäevast elu. Sul on iga päev oma väiksed ja suured eesmärgid. Sul on plaan ja sa tegutsed. Teha on palju ja kohustuste nimekiri ei taha väheneda. Sa oled ärritunud, kui miski ei lähe sinu kava järgi nii nagu sa ootasid. Kuid sa kohaned taas ja lahendused tulevad. Sa oled kogenud seda naudingut ja rahulolutunnet kui saavutad oma eesmärgi. Sind valdab siiras rõõm, kui kõik läheb hästi ja õnnestub. Tekib selline tunne, et sa nagu voolad läbi elu – kogu universum toetab sind. Sa ei pea minema läbi kivi. Sa leiad võimaluse minna kahe kivi vahelt. Iga päev ümbritseb sind paju inimesi, kellest suur osa on mingil omal alal professionaalid. Nad on oma ala spetsialistid. Nad kõik aitavad sul läbi elu “voolata”. Vaata enda ümber ringi ja küsi vajadusel julgelt nõu ja abi.

Kasutades/kaasates oma ellu ja oma ettevõtmistesse erinevate professionaalide abi, muutub su elu lihtsamaks. Asjad saavad tehtud! Asjad saavad tehtud kiiresti ja professionaalselt. Sina saad keskenduda, millelegi muule. Sa saad panustada mujal. See ongi suurim väärtus Sinu jaoks. Sa tekitad endale AEGA!

Head voolamist läbi elu!

Kinnisvaramaakler aastast 2002!