5 lihtsat võimalust, kuidas müügi korral, tõsta oma kinnisvara väärtust 5-10%.

+ 5 praktilist vihjet.

See on tõesti võimalik! Sa saad rakendada ainult viite taktikat ja võita kinnisvara väärtuse tõusust tuhandeid eurosid. Proovi Sina ka samu lihtsaid nippe, mida kasutavad kinnisvara flippijad. Flippimine on kinnisvara ostmise ja kallimalt edasi müümine. Mõned inimesed tegelevad sellega igapäevaselt.

Toon välja 5 kõige lihtsamat moodust. Jätan välja kapitaalse remondi ja renoveerimise. Selge on see, et suurem remont tõstab kinnisvara väärtust niikuinii. Kuid siin kirjutan, kuidas võimalikult väikese aja ja raha kuluga saavutada maksimaalne tulemus.

Tegelikult me kõik teame neid võimalusi, kuid ei kipu rakendama. Tihti arvatakse, et see ei ole nii tähtis. Kui Sinu jaoks on oluline tulusid suurendada, siis kindlasti rakenda allolevaid soovitusi ja teeni rohkem raha oma kinnisvara müügist.

Kindlasti ei tähenda see seda, et Sul on võimalik kinnisvara utoopilise hinnaga maha müüa. Need nõuanded annavad Sulle võimaluse, võtta oma kinnisvara hinnast maksimumi, mis antud turuolukorras on võimalik. Ja suure tõenäosusega lühendab allolevate soovituste järgimine müügiperioodi pikkust.

Kinnisvara müügi puhul on ka müügiaeg väga olulise tähtsusega. Kinnisvara, kui varaklassi, suurimaks puuduseks on mittelikviidsus. Kiire müügi korral saad võimaluse teha rutem uusi kasulikke tehinguid.

Võimalused, kuidas Sa saad oma kinnisvara väärtust tõsta:

1. Koristamine.

Jah, koristamine. Nii elementaarne. Kuid tihti ei pöörata koristamise tähtsusele piisavalt tähelepanu. Juhul kui minimaalse eelarvega on vaja saavutada maksimaalne tulemus, on koristamine esimene ja kindel asi, mis tuleb ära teha. Siin ei ole tõesti muud kulu, kui oma aeg. Kui pesuvahendid ka leiad kusagilt, siis on tarvikute kulu samuti null. Mida räpasem on kinnisvara, seda suurem on koristamisel tekkiv efekt.

Koristusteenuse pakkujaid on samuti palju. Kasuta kindlasti seda teenust, kui endal ei ole võimalust/aega/soovi käsi külge lüüa. Kuid ole kriitiline tööd üle vaadates.

Kui müügiobjektil on halb lõhn, siis tuleb sellest lahti saada. Sa pead jälile jõudma, mis halba lõhna põhjustab ja siis selle tekitajast vabanema. Tavaliselt on selleks vana mööbel, vaibad, riideesemed…

Koristamise alla läheb kindlasti ka maja ümbruse ja aia koristamine ning hooldamine. Näiteks muruniitmine.

Kõigest kinnisvara koristamisega on võimalik saavutada väga suur efekt. Flippimise puhul on võimalik kasumit teenida tuhandeid eurosid.

Kui Sa ei tea, mida täpselt “ära koristama peab”, siis küsi nõu asjatundjalt.

Vihje: Kui soovid tegeleda flippimisega, siis on Sinu ülesanne leida kõige räpasem korter turul. 🙂

2. Staging.

Staging – kinnisvara müügieelne ettevalmistus.

Sisusta, kujunda, disaini – modernne, luksuslik, rohke valgustus. Vii üleliigne rämps minema!

Sa pead oma kodu müües suutma seda vaadata kõrvalt, võõra inimese pilguga. Lisaks koristamisele on Sul vaja ära viia üleliigne “jama”. Tee oma tuba avaramaks. Mida vähem asju igal pool vedeleb, seda avaram ruum tundub. Pane niipalju asju kui mahub sahtlitesse ja kappidesse ära.

Inimesed ostavad selle pealt, kas nad tunnevad ennast Sinu müüdavas majas/korteris hästi.

Sa oled meeleolu looja!

Hubasus, turvatunne, luksus – on need märksõnad, mille välja toon.

Luksusliku sisustuse ja disainiga kinnisvara tundub kvaliteetsem ja väärtuslikum. Täida oma kinnisvara müügi ajaks luksusliku sisustusega ja lisa müügihinnale mitu tuhat eurot!

Vihje: Ka mõni üksik kaunis väärtuslik disainelement annab positiivse efekti. Näiteks vanaema pärandatud uhke kummut, eriliselt disainitud sein, efektne valgustus.

3. Kerge hooldusremont.

Vaata oma kodu kriitilise pilguga üle. Kas midagi riivab silma? Kas on tapeedinurk lahti, põrandaliist puudu, kapinupp katki, lambikuppel viltu, pirn puudu jne. Sellised väiksed puudujäägid tuleb kindlasti kõrvaldada.

Ma tean, selliseid asju on oma kodus teinekord väga raske märgata. Sa elad katkise kapinupuga või puuduolevate liistudega aastaid ja Sa harjud ära. Hiljem enam ei märkagi, et midagi oleks puudu või vajaks kordategemist.

Kuid keegi teine, kes on Sinu kodus esimest korda, märkab selliseid asju, mida Sa ei oska ettegi kujutada. Katkine või puuduolev detail mõjutab kliendi alateadvust. Ta näeb, et midagi on korrast ära ja see info kandub automaatselt edasi ja kujundab alateadvuses arvamuse, et ka kogu tervik on ligadi-logadi. Niiet, tee asjad korda!

Vihje: Hoolitse, et korteri/maja välisuks oleks korras, terve, puhas, ukselink ei logiseks. Sissepääsust tekib alateadvusesse tugev esmamulje, millelt saadud emotsioon jääb ostjat saatma pikaks ajaks.

4. Kvaliteetsed pildid.

Pilt on kinnisvarakuulutuse A ja O. Miljon korda korrutatud teema. Head pildid on kui Sinu kinnisvara fassaad. Seda märgatakse kõigepealt. Ostjad “jalutavad” mööda kinnisvaraportaale ja neid saadab sadade kinnisvaraobjektide fassaad. Sinu kinnisvarani jõudes nad peavad tegema “STOP” ja sisse astuma. Kui seda ei juhtu, siis Sulle külla ei tulda.

Sinu kinnisvarast jalutatakse lihtsalt mööda ja ostja ei saagi teada, et Sa müüd midagi sellist, mida tema tegelikult osta sooviks. Nii on. See on reaalses praktikas korduvalt kinnitust leidnud fakt! Kahju kui nii juhtub.

“Hea” pildi all pean silmas tegelikult “parimat”. Eriti oluline on kuulutuse esipilt, see peab TÄHELEPANU TÕMBAMA!

Sa ei saa tutvustada oma kinnisvara, Sa ei saa teha head müügitööd, Sa ei saa teha läbirääkimisi ja hinnakauplemisi, kui potentsiaalsed ostjad ei tule Sinu kinnisvara vaatama ega Sinuga kohtuma.

Ja usu mind, head fotod tõstavad märkimisväärselt kuulutuse vaadatavust ja toovad rohkem kliente kohale. Tippkvaliteediga kinnisvarafoto on selline, millelt ei saa pilku ja mis kisub enda sisse ja ei lase lahti.

Vihje: Telli fotod fotograafilt, kellel on korralik portfoolio ette näidata.

5. Kirjuta normaalne müügi jutt. 🙂

Kas on vaja täpsustada? 🙂

Vihje: Kui lagi on kunagi läbi jooksnud ja sellest on jälg näha, siis tee see korda ja värvi üle!

Soovin Sulle head müüki!